Գլյուկոզա, կամ խաղողի շաքար, կամ դեքստրոզա, CH12O6 օրգանական միացություն է, մոնոսաքարիդ, կենդանի օրգանիզմների էներգիայի ամենատարածված աղբյուրներից մեկը: Այն հանդիպում է բազմաթիվ մրգերի և հատապտուղների, այդ թվում՝ խաղողի հյութի մեջ, որտեղից էլ առաջացել է շաքարի այս տեսակի անվանումը։
Ունի կիրառման լայն շրջանակ:
Օղի թորելուց առաջ օգտագործում են ընդհանուր զանգվածի խմորումն արագացնելու և էֆեկտիվությունը բարձրացնելու համար։
Պակետավորված 1 կգ զանգվածով։
Արտադրված է Ռուսաստանում